Göz de Tehlike Sebeplerinden Göz Kızarıklığı
Göz beyazımızın (sklera) ve göz kapaklarımızın yüzeyini döşeyen konjoktiva
Dokusu göze bir şey kaçtığında battığında veya enfeksiyon durumlarında kızarıklık olarak tepki vermektedir.
Eğer göz kızarıklığı çapaklanma ile devam ediyorsa bir enfeksiyon belirtisi olup ilaç kullanmamız gerekir. Bu çoğu zaman bakteriyel bir enfeksiyon işaretidir.
Kızarıklık herhangi bir yabancı cisim kaçmadan oluşmuş ise ve batışmalarla devam ediyorsa viral bir enfeksiyon belirtisi olabilir bu çok daha ciddi olup bazen gözde kalıcı görme kusurlarına sebebiyet verebilecek durumlar olabilir.
Gözümüze yabancı cisim kaçtığında bu da kızarıklık belirtileri verebilecek durum olduğundan kendi kendimize veya halk arasında geçen yanlış yöntemlerle çıkartmak yerine muhakkak bir göz doktoruna gitmeliyiz. Unutmayalım ki
Gözümüz telafisi olmayan bir organdır. Bazı göz yaralanmalarında kanama da olur kanamalı kızarıklık durumlar daha tehlikeli ve acilen bir göz doktoruna gitmemizi gerektiren bir durumdur.
Allerjik bünye ve allerjik göz durumları kızarıklığa neden olan bir diğer sebeptir.
İleri derecede göz tansiyonun yüksekliği kızarıklık yapabilir bu durumda kızarıklık ağrıyla birlikte seyreder (genellikle)
Kontak lens kullanımı uzun süreli oluyor ve uzun süre gözümüzde kalıyorsa veya süresi geçmiş lenseleri kullanıyor isek kızarıklık yapabilir.
Yukarıda saydığımız nedenlerin dışında da kızarıklık nedenleri olmaktadır. Görüldüğü üzere gözümüz kızardığı zaman geçmişte kullandığımız herhangi bir ilacı veya bize tavsiye edilen veya eczacımız dan tavsiye ile alacağımız ilaçlar isabetli olma ihtimali çok düşüktür. Bunun ayrımı bir göz doktoru tarafından ancak biomikroskobik muayene ile yapılabilir. Cep telefonuna verdiğimiz önemden gözümüz kıyassız değerlidir.
Yorum Bırakın